Monday, January 16, 2012

Sfarsitul unei idile

            Intr-o noapte de duminica,in jurul orei 10, Philipp Christoph, conte de Konigsmarck, si-a parasit resedinta din orasul nord-german Hanovra si, la adapostul intunericului, s-a indreptat grabit spre castelul de pe raul Leine. In acea dimineata primise o scrisoare prin care era rugat sa-i faca o vizita nocturna Sophiei Dorothea, tanara sotie a printului mostenitor al Hanovrei. Desi scrisul nu-i era cunoscut, Philipp a acceptat nerabdator invitatia la o intalnire secreta cu iubita sa, caci de multe saptamani nu mai avusesera ocazia sa se afle impreuna. Poate ca fusese totodata constient de semnificatia datei: 1 iulie 1649, respectiv patru ani de la ziua in care incepusera sa isi trimita scrisori de dragoste.
            Desi Sophia Dorothea nu scrisese si nici nu dictase nimanui textul invitatiei, a fost placut surprinsa sa-l intalneasca pe iubitul ei pe neasteptate. Poate ca pentru o clipa i-a incercat banuiala ca scrisoarea ar fi putut constitui o capcana, dar bucuria de a se regasi i-a facut sa uite de orice precautie. In orice caz, isi dadusera seama ca jocul de-a v-ati ascunselea trebuia sa ia sfarsit. A doua zi la rasaritul soarelui o trasura urma sa o ia pe Sophia Dorothea. In cele din urma va putea sa renunte la simulacrul nefericitei sale casatorii cu varul ei, Georg Ludwig, si sa paraseasca pentru totdeauna castelul in care se simtise totdeauna stinghera.De a doua zi urma sa inceapa o noua viata alaturi de Philipp. 
                                                                                                                                                                            Ultimele detalii ale fugii celor doi au fost puse la punct cu grija exact inainte de momentul plecarii; acum nu le mai ramasesera decat sa numere orele pana in zori. Insa Sophia Dorithea a asteptat in van a doua zi. Philipp nu a mai aparut si nici nu a trimis vreun mesaj prin care sa explice ce se intamplase. A disparut si nu a mai fost vazut vreodata.
             Disperata si temandu-se de ce era mai rau, Sophia Dorothea a cerut ajutorul consilierului privat al coroanei, implorandu-l sa investigheze disparitia lui Philipp: "Tremur de frica, gandindu-ma ca contele de Konigsmarck ar fi putut sa cada in mainile acelei doamne...". De care doamna se temea Sophia Dorithea si de ce? Si ce s-a intamplat cu adevarat cu Philipp dupa ce a parasit odaia printesei? Pentru a rezolva misterul este necesar sa privim in culisele unei casatorii nefericite pe fundalul careia s-a infiripat romantica aventura cu sfarsit fatal.....

3 comments:

  1. da, dragostea poate fi inselatoare si cruda. totul tine de persoana pe care o ai alaturi, iar asta devine (de cele mai multe ori) nelinistitor.
    ai expus frumos povestea ! <3

    ReplyDelete
  2. si oricat ar fi fost de infricosator, mi-ar fi placut sa traiesc in vremurile acelea ! farmecul acelor zile ar fi fost raiul mel propriu !

    ReplyDelete
  3. ma bucur draga mea ca te regasesti in povestea mea cu tematica ei veche...:*

    ReplyDelete